ГлавнаяРегистрацияВход К у ш у г у м Понедельник, 20.05.2024, 11:43
  Приветствую Вас Гость | RSS

  • "Центр соц.помощи"
  • Расписание электропоездов
  • Товары и услуги

  • Наш опрос
    Лучшее время проведения в Кушугуме
    Всего ответов: 107

    Aliexpress
    Объявления
    [18.04.2015][]
    козье молоко (0)
    [04.04.2015][]
    Приглашаем в вокальный коллектив "ЗОЛОТАЯ СТРУНА" всех желающих . для вас: 1. Обучение и занятие вокалом (бесплатное) 2. Участие в концерта (0)

    Афоризмы

    В блоге читают
    [29.02.2012]["1001 хворь"]
    ВИЧ-инфекция (0)
    [05.11.2010]
    BMX riding (2)
    [15.06.2012][Разное]
    ежик в германии (0)

    Активные темы
  • Инструмент (2)
  • Просмотр фильмов (2)
  • Какой антивирус лучше? (3)
  • Можно ли заработать в интернете? (8)
  • Анегдот (6)

  •  
     Главная » 2014 » Апрель » 9 » Кушугумська затока, а в народі - Балабинська.

    Кушугумська затока, а в народі - Балабинська.
    11:17
     
    Продовжуючи подорожі по рибальським місцям Запоріжжя, сьогодні ми розглядаємо ділянку від Ливкових ям до межі міста. Найбільшим водоймищем цього району є Кушугумскій (в народі - Балабінскій) затоку.


    У нього впадає річка Кушугум, найбільші озера його - Орехово, Скажені (в народі-Лепеха). Русло р. Дніпро зєднується з цим затокою чотирма протоками. Основна, найглибша і судноплавна - це Ливковие ями. Дістатися туди можна на транспорті, який зручно залишити на базах відпочинку Домаха і Прогрес за помірну плату. А коли ви сідаєте в човен, то потрапляєте в інший, казковий світ, де від сонячної спеки Вас захищають крони величезних дубів, осик та дикої оливи та від води йде легка прохолода. Ці місця дуже популярні у рибалок. Там можна рибалити як з берега, так і з човна.

    Ширина протоки становить від 150 до 200 метрів, а глибина-від 5 до 15 метрів. В залежності від роботи Дніпрогесу протягом буває дуже сильним-до 3 м / с. Береги укріплені каменем, і до самого берега підступають дерева, які нависають над водою. Сильно за-коряженное дно, перехідне в деяких місцях в підводний ліс, дуже ускладнює риболовлю, але є прекрасним укриттям для різноманітної риби. У такі міцні місця оснастки краще не закидати, а вибирати - чистіші місця, зарослі лататтям, де протягом відбивається від основної струменя і виходить котел. На цих ділянках можна ловити на поплавок, тому там збивається вся риба для відпочинку, а по руслу Ливкових ям можна ловити і з човна на донну вудку, але така риболовля вимагає відмінного знання конкретного місця або наявність ехолота.
    З боку р. Дніпро, ближче до м. Запоріжжя, ці плавні розрізають три протоки, сильно закоряжені, з завалами дерев і перекатами, середньої глибини 1,5 - 2,5 м. У цих місцях будь риболов може знайти собі місце: покидати спінінг, половити на поплавок в проводку або насолодитися поклевкамі карася в заростях латаття в стоячій воді. У простолюдді рибалки називають їх Перший, в Другий і Третій міст. З р. Дніпро через ці протоки заходить велика кількість риби на нерест і годівлю.


    З простий, що хитається блешнею, тут можна зловити щуку і окуня. А в районі розливу, у другого моста, де глибина доходить до 3.5 метрів, по краях протоки утворюється зворотна течія, тут можна ловити на поплавок дальньої занедбаності (т.зв. матчевий) карася, підлящика і тарань. Розрізаючи лісовий масив, ці протоки впадають в Балабінскій затоку, створюючи два великих озера, - Орєхово і Скажені, - багатих водною рослинністю, що складає основну кормову базу різних видів риб.

    Середня глибина цих озер 1.5 - 2,5 м., риболовля в цих місцях можлива, але тільки з човна. Затока Балабінскій розділений на дві частини намитої піщаною косою. Це місце вважається ельдорадо для рибалки. У вихідні дні жодна прогалина в очеретах не залишається порожньою. Ця водойма цікавий наявністю різних глибин від 1 до 15 метрів. Уздовж берега знаходяться мілководні місця з заростями водних рослин. Риба тут знаходить собі і тінь, і корм.


    Уздовж мілководних місць проходять глибинні ями, утворені земснарядами при будівництві Південного мікрорайону. Саме контраст мілководдя і глибин привертає до себе з одного боку рибалок, а з іншого - рибу, незважаючи на погодні умови (сильний вітер, різка зміна атмосферного тиску, дощ, гроза і т.д.), тут завжди велике скупчення риби. А ось зловити її це проблема рибалки .. У внутрішніх очеретяних островах Балабінского затоки переважає крупний карась і краснопір. На ямах дуже часто чути звук квока: це мисливці за сомом намагаються зловити цю велику сильну рибу.

    Крім того, піщана насип сама по собі є затишним місцем для відпочинку всією сімєю, і наявність пляжу і дерев, що створюють тінь, сприяє цьому. Природа Балабінского затоки дуже різноманітна і близька до межі міста. Будь-який житель міста без великих витрат може дістатися і відпочити, порибалити. Природа це кращий лікар! Вода віднесе Вашу погану енергетику, а звуки і запахи наповнять Ваше свідомість і Душу позитивними емоціями. І нехай всі біди й печалі понесуться плином! Повернувшись додому, і навіть якщо без улову, Ви отримаєте приємний заряд бадьорості.
     
     
                                                                                                                             www.vodhoz.com


       
      Категория: Общее | Просмотров: 879 | Добавил: DJan | Рейтинг: 0.0/0 |



    Всего комментариев: 0

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
     
     
    Разделы новостей
    Общее [1818]
    Новости произошедшие в поселке, в соседних селах и имеющие отношение к Ресурсу.
    Поселковый Совет [200]
    Новости Поселкового Совета Кушугума
    Школа [145]
    Новости Кушугумской школы 'Интеллект'
    "Червоний Промінь" [88]
    Архив выпусков газеты
    Обращения [319]
    Обращения пользователей к жителям Кушугума и гостям поселка.
    Вакансии [37]
    Работа в поселках
    О наших маршрутках [57]
    Запорожье-Балабино-Кушугум-Малокатериновка

    Форма входа


    Мини-чат

    Новые фото

    Последние комментарии
    то скорее наши зашифрованные туда заходили....)))))


    Я написала комментарий об этой  "беспомощной старушке", но он исчез. К моему, большому, со



    И кстати на земле валялись кабеля Линета а не электросети...

    Ну зачем писать непроверенную информацию!!!! Это столб возле моего двора! И горел не фонарь а блок э


    Праздники сегодня

    Статистика

    Онлайн всего: 4
    Гостей: 4
    Пользователей: 0


    Реклама

     


    Первый Информационный Ресурс Кушугума 2008 - 2024 ©
    При использовании материала обязательна активная ссылка на www.kuchugum.org.ua !
    Создать бесплатный сайт с uCoz