ГлавнаяРегистрацияВход К у ш у г у м Четверг, 25.04.2024, 19:01
  Приветствую Вас Гость | RSS

  • "Центр соц.помощи"
  • Расписание электропоездов
  • Товары и услуги

  • Наш опрос
    Как попали на сайт?
    Всего ответов: 75

    Aliexpress
    Объявления
    [18.04.2015][]
    козье молоко (0)
    [04.04.2015][]
    Приглашаем в вокальный коллектив "ЗОЛОТАЯ СТРУНА" всех желающих . для вас: 1. Обучение и занятие вокалом (бесплатное) 2. Участие в концерта (0)

    Афоризмы

    В блоге читают
    [18.10.2014][Разное]
    Изобретения (6)
    [30.09.2011][Разное]
    СССР (0)
    [09.09.2012][Блог]
    Блог Дмитрия Майстро (21)

    Активные темы
  • Инструмент (2)
  • Просмотр фильмов (2)
  • Какой антивирус лучше? (3)
  • Можно ли заработать в интернете? (8)
  • Анегдот (6)

  •  
     Главная » 2011 » Июнь » 9 » Кушугумський вісник №2

    Кушугумський вісник №2
    12:07
    Усі разом - за ВОДУ!

    Відповіді на звернення селищного голови:










    Відвовіді на звернення громадян:







    Інформація з сайту КП "Водоканал"  -  http://vodokanal.zp.ua/vopros_otvet

    Автор вопроса: Александр Кушугум ул Шевченко (5 июня 2011, 12:35)
    Вопрос:
     На каком этапе строительство насосной станции на Кушугум? Даст ли эта станция жителям пгт Кушугум воды на 100%?

    Ответ:
     Строительство насосной станции подкачки на пгт. Кушугум ведет РСУ «Облводоканал», поэтому ответить на вопрос не в нашей компетенции. Эта насосная станция гарантирует 100% подачу воды, но пропускная способность разводящих сетей пгт. Кушугум не может гарантировать бесперебойное водоснабжение при интенсивном разборе питьевой воды. Необходимо решать вопрос строительства сети технической воды.

    Начальник цеха № 5 Костецкий С. И.

    Автор вопроса: Александр Кушугум ул Шевченко (5 июня 2011, 12:25)
    Вопрос:
     Если жители нашего поселка поливают (нерационально используют питьевую воду), как Водоканал контролирует этот процесс, и сколько жителей Кушугума было оштрафовано, скажем, в мае?

    Ответ:
     КП «Водоканал» в мае 2011 года проводил рейды с участием депутатов сельских советов с целью выявления случаев нерационального использования питьевой воды.
    В пгт. Кушугум было составлено два административных акта на полив через водомер, в пгт. Балабино – восемь. Сессией Кушугумского сельского совета принято решение о запрете использования питьевой воды для полива приусадебных участков.

    Стеценко А. А.

    Автор вопроса: Татьяна (пгт Кушугум) (5 июня 2011, 12:08)
    Вопрос:
     Из предыдущих ответов: "Сурменко В.А.: С начала ввода в эксплуатацию (1965-1967гг) водопроводных сетей в пгт Балабино производилась их реконструкция, это дает возможность в настоящее время обеспечивать жителей питьевой водой бесперебойно".
    ВОПРОС: Что с 1967г. сделано Водоканалом для улучшения водоснабжения пгт Кушугум?

    Ответ:
     Водопроводные сети пгт. Кушугум принадлежат КП «Облводоканал». С 2000 года КП «Облводоканал» передал эти сети в аренду КП «Водоканал» г. Запорожье до 2014 года. В договоре аренды не предусмотрено капитальных вложений в реконструкцию арендных сетей.

    Начальник цеха № 5 Костецкий С. И.

    _____________________________________________________________________

    ПРОТОКОЛ №8

    18.05.2011 року

    Присутні: депутати селищної ради, квартальний комітет, представники водоканалу: Сурменко В.О.-заст.начальника по експлуатації КП «Водоканал», Мазний О.І.-    заст..начальника цеху №5  КП «Водоканал», Стеценко О.О., - начальник відділу по роботі з користувачами, Слюсарев Ю.П.- головний диспетчер КП «Водоканал»

    Черга денна:

            1.  Забезпечення питною водою мешканців селища Кушугум.

    1). Слухали: Сурменка В.О. який ознайомив присутніх із ситуацією, яка склалася на території селища із постачанням питної води. Про те, що водогін побудований дуже давно ( ще у 1967 році) і уже відпрацював свої технічні можливості, а також про те, що перші серйозні проблеми з подачею питної води розпочалися у 2003 році. Розповів про закупку КП «Водоканалом» спецобладнання по пошуку самовільних підключень до водогону. Наголовис на тому, що найголовніша проблема на сьогодні в тому, що люди поливають городину  саме питною водою.

    Виступили: 1)Божко О.Є., який задав питання, чому не штрафують тих, хто поливає питною водою.

    На це питання  відповів Сурменко В.О., який наголосив, що контролери водоканалу не мають повноважень штрафувати за полив питною водою, так як це не входить у їх обов’язки, і на це немає дозволу, а саме рішення сесії, в якому було б указано про формування спеціальної комісії з депутатського корпусу, яка б мала повноваження на перевірку  і  на накладання штрафів. Крім того одним із вирішення даної проблеми є повне забезпечення  населення водомірами, але за рахунок самих людей, і колодязі, в яких треба установити дані лічильники, повинні бути винесеними (за можливістю) за паркани, тобто за двором.

    2) Грицаненко Г.Ю., який обурився такою постановкою питання, адже не кожен має можливість установити у себе такий водомір, а особливо ще і виносити за паркани. У кожного вдома уже є викопані, викладені цеглою колодязі, і навряд чи населення дасть згоду на їх перенесення.

    3) Бугрім І.В., який уточнив, що у селищі 70-80 % населення охоплено технічним поливом води ( з річки). Запитав чому не працюють усі пожарні гігранти, які розташовані по різним вулицям, бо це також нагальна проблема, адже селище здорове, майже 3500 тільки житлових будинків, забудованість дуже щільна, і вразі пожару, де брати воду? 

    На це питання відповів Мазний О.І., який доповів, що багато з пожарних гігрантів знаходяться на технічному ремонті, а такий ремонт дуже дорогий, виплат за воду не вистачає на всі витрати, тому існує черга на ремонт технічного обладнання, і що уже скоро усі пож.гігранти будуть установлені. Крім того, розповів про перевірку пожарними стану даних колонок 2 рази в рік.

    4) Кожушаний В.М. задав питання і про ремонт усього водогону, адже він прийшов у непридатність до експлуатації.

    На це питання  відповів Сурменко В.О., який відповів, що зробити ремонт повністю немає фінансової можливості, а частково ремонт ведеться за рахунок КП «Водоканалу».

    2) Слухали: Мазного О.І який надав інформацію щодо будівництва насосної станції. Також роз’яснив ситуацію з подачею питної води до селища Балабине. Вода подається із насосної з опитної станції, трубою Д- 300, а на селище Кушугум та Малокатеринівку трубою Д-200 з насосної цеху №5. Більшої спроможності (тобто під більшими атмосферами) дана труба не витримає.

    Виступили: Старіков В.С.,  який наголосив, що у нього на руках є підписаний Договір з КП «Водоканалом» про безперебійне постачання питної води до користувачів і гарної якості, а виконавець (тобто КП «Водоканал» ) не виконує своїх зобов»язань, і це при тому, що населення вцілому вчасно оплачує за воду.

    3) Слухали: Стеценка О.О. щодо поетапного вирішення проблеми з водопостачанням. В першу чергу він відповів на питання Старікова В.С. про заключення Договору. По законодавству України, а саме закон про житлово-комунальні послуги(2004 року), починаючи з 2006 року КП»Водоканал» не являється безпосереднім поставщиком води, він фактично має право тільки брати оплату за використання питної води. Але поки що саме КП «Водокал»  тимчасово до 01.07.2015 року буде поставляти питну воду, але без заключення договорів. А уже з 2015 року Кушугумською селищною радою має створитися комунальне підприємство, яке б взяло на себе всю юридичну сторону вирішення питання по постачанню населення селища питною водою. По його словам тоді і вирішиться питання постачання повністю. Розповів, що будівництво насосної станції, яке зараз ведеться в районі Обласної клінічної лікарні м. Запоріжжя профінансовано на 1/3, і як тільки воно відновиться, будівництво буде продовжено бистрими темпами, і, можливо у наступному році буде завершено. А це означає, що подача води до селищ Кушугум та Малокатеринівка буде здійснюватися трубою Д-300 і з більшою потужністю, що в свою чергу дасть можливість прокачувати більшу кількість води. Це і є ще одним пунктом вирішення проблеми насущного дня з забезпечення населення питною водою.

    Розповів про графік подачі води на теперішній час, що це на сьогодні є найголовнішим і єдиним виходом із даної ситуації.

    Виступили: Тутов В.Г., який запропонував графік подачі питної води інший, не через 4 дні, а через кожні 2 дні, бо санітарний стан води після чотириденного простою бажає кращого, приходиться по півдня воду зливати, бо вона витікає ржава, не придатна до вживання. Запитав чи провіряється водоканалом стан води, чи беруться проби, і чи очищається та дезінфікується вода після кожного циклу.

    На це питання відповів Мазний О.І. , який запевнив, що за сан. станом води  слідкують, а от що подавати воду через кожні 2 дні Водоканал не може, так як не буде хватати тиску для повної подачі питної води, і вона не буде встигати доходити до усіх користувачів.

    Бережний А.І.,  запропонував, що якщо можливо, то у тих абонентів, у яких уже побудовані колодязі у дворах залишити там, де вони є, а уже на слідуючі давати згоду (при можливості ширини вулиць) тільки на виніс за паркан, або ж у дворах при неможливості (мала ширина вулиць) але біля самих парканів.

    Апостолова Т.О. Спочатку подякувала Мазного О.І. за врегулювання питання по подачі води до Кушугумської гімназії «Інтлект», запитала, що буде після того, як  усе населення установить водоміри, за воду виплати зменшуться, що тоді буде робити Водоканал?

    На це питання відповів Стеценко О.О. Коли буде менше надходити оплати, значить з бюджету будуть надходити дотації.

    В И Р І Ш И Л И:

    1. Доручити селищному голові затвердити графік подачі питної води на період з травня по вересень.

    2. Депутатам та квартальним комітетам проводити роз’яснювальну роботу щодо заборони використання питної води для поливу присадибних ділянок.

    3. Мешканцям селища рекомендувати установити лічильники води Д-15 мл у точці підключення.

    4. Депутатам та квартальним комітетам організувати проведення технічної води в селищі.

    5. Рекомендувати КП «Водоканал», спільно з депутатами проводити рейди по виявленню нераціонального використання питної води.

    Селищний голова                                                                        Г.О.Загребельна


    ______________________________________________________________________
    У К Р А Ї Н А

    КУШУГУМСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

    ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

     ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

     Р І Ш Е Н Н Я

    від 05 травня 2011 року                

    смт.Кушугум                                                                   № 84

     

    Про забезпечення

    селища питною водою

                                 У зв’язку з перебоями у подачі питної води в селище Кушугум у весняно-літній період, виконавчий комітет Кушугумської селищної ради

    ВИРІШИВ:

     1.Доручити селищному голові погодити графік подачі питної води до селища Кушугум у весняно-літній період.

     2.Задіяти депутатів селищної ради та квартальні комітети для контролю за використанням мешканцями селища питної води в літній період.

     3.Заборонити мешканцям селища використовувати питну воду для поливу присадибних ділянок.

     4.Рекомендувати мешканцям селища за індивідуальний рахунок установити лічильники використання води.

     5.Винести питання забезпечення селища питною водою на розгляд чергової сесії селищної ради .

     

    Селищний голова                        Г.О.Загребельна

    ________________________________________________________________


    Вирішення питання у правовому полі:

    Система гарантій та захисту права громадян на водопостачання

    Враховуючи ситуацію, що склалася в  з постачанням  холодної води  наведена інформація є актуальною і може бути корисною мешканцям селища, які є споживачами  послуг водопостачання..

     Так, надання споживачам послуг з централізованого постачання холодної води здійснюється на підставі укладеного договору, що оформляється на основі типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та за Правилами встановленими Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630  «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

     Відповідно до вказаних Правил  послуги з водопостачання  повинні надаватися споживачам безперебійно. Обмеження надання вказаних послуг допускається лише у випадках передбачених законодавством. Перелік вказаних обмежень є вичерпним, та передбачає припинення водопостачання у випадках: 1. проведення в установленому порядку ремонтних і профілактичних робіт виконавцем за графіком, погодженим з виконавчими органами сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями; 2. ліквідації наслідків, пов’язаних з дією непереборної сили або аварією.

    Разом з тим, місцеві органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування мають право тимчасово визначати інші норми споживання, кількісні та якісні показники та режими надання послуг в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

    Про планування перерви в наданні послуг з водопостачання споживач заздалегідь попереджається постачальником відповідних послуг належним чином.  Саме виконавець зобов’язаний повідомити про це споживача через засоби масової інформації, а також письмово не пізніше ніж за 10 днів до настання запланованої перерви (за винятком перерви, що настала внаслідок аварії або дії непереборної сили). У повідомленні обов'язково зазначаються причина та час перерви в наданні відповідних послуг.

    Споживач має право на отримання послуг належної якості, а виконавець зобов'язаний забезпечити належну якість наданих послуг. Послуги з централізованого постачання холодної  води повинні відповідати вимогам щодо якості і тиску води, а також розрахунковим нормам витрати води у точці розбору.

    Для забезпечення свого права на отримання послуг належної якості та у разі порушення умов договору виконавцем споживач має право на: зменшення розміру плати у разі надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості; усунення виконавцем виявлених недоліків у наданні послуг; перевірку кількісних і якісних показників надання послуг (якість і тиск води, температура гарячої води); установлення квартирних засобів обліку та взяття їх на абонентський облік; ознайомлення з нормативно-правовими актами у сфері житлово-комунальних послуг; звільнення від плати за послуги у разі їх ненадання та отримання компенсації за перевищення строків проведення аварійно-відбудовних робіт; відшкодування збитків, завданих його майну та/або приміщенню, шкоди, заподіяної його життю чи здоров’ю внаслідок неналежного надання або ненадання послуг. У свою чергу виконавець зобов’язаний: 1. своєчасно надавати споживачу послуги в установлених обсягах, належної якості, безпечні для

    його життя, здоров’я та які не спричиняють шкоди його майну, відповідно до вимог законодавства; 2. інформувати споживача про адресу та номер телефону диспетчерської, аварійної або аварійно-диспетчерської служби; 3. надавати  споживачеві в установленому законодавством порядку інформацію про перелік послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру тарифів, нормативи (норми) споживання, режим надання послуг, їх споживчі властивості, якісні показники надання послуг, граничні строки усунення аварій або інших порушень; 4. повідомляти споживача про плановану перерву в наданні послуг через засоби масової інформації, а також письмово не пізніше ніж за 10 днів до її настання (крім перерви, що настає внаслідок аварії або дії непереборної сили) із зазначенням причини та часу перерви в наданні послуг; 5. усувати аварії та інші порушення порядку надання послуг, а також виконувати заявки споживачів у строк, установлений законодавством та договором; 6.  звільняти від плати за послуги у разі їх ненадання та виплачувати компенсацію за перевищення строків проведення аварійно-відбудовних робіт; 7. проводити перерахунок розміру плати за надання послуг у разі ненадання їх, надання не в повному обсязі, зниження якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання; 8. своєчасно проводити за власний рахунок роботи з усунення виявлених несправностей, пов’язаних з отриманням послуг, що виникли з його вини; 9. відшкодовувати збитки, завдані майну та/або приміщенню споживача та/або членів його сім’ї, шкоду, заподіяну його життю чи здоров’ю внаслідок неналежного надання або ненадання послуг, а також моральну шкоду в порядку та розмірі, які визначаються відповідно до законодавства і договору; 10. сплачувати споживачу неустойку (штраф, пеню) у разі ненадання послуг або надання послуг неналежної якості у порядку та у випадках, передбачених законодавством і договором.

    У разі неналежного надання або ненадання послуг виконавцем споживач повідомляє про це виконавця в усній формі за допомогою телефонного зв’язку чи у письмовій формі за адресами, що зазначені в договорі. При  необхідності проведення перевірки для встановлення факту ненадання послуг, надання їх не у повному обсязі або перевірки кількісних та/або якісних показників надання послуг представник виконавця повинен з’явитися до споживача не пізніше визначеного у договорі строку. За результатами перевірки складається акт-претензія про неналежне надання або ненадання послуг. Виконавець зобов’язаний розглянути такий акт-претензію і повідомити протягом трьох робочих днів споживача про її задоволення або про відмову у задоволенні з обґрунтуванням причини такої відмови. У разі ненадання протягом установленого строку виконавцем відповіді вважається, що він визнав викладені в акті-претензії факти неналежного надання або ненадання послуг. Спори щодо задоволення претензій споживачів розв’язуються у суді. Споживач має право на досудове розв’язання спору шляхом задоволення пред’явленої претензії.

    Також за захистом своїх прав громадяни, як споживачі цих послуг, мають право звернутися до Управління у справах захисту прав споживачів та Державної житлово-комунальної інспекції.

    Таким чином, виконавець зобов'язаний безперебійно забезпечувати споживача послугами з централізованого постачання холодної, встановленої якості, а споживач зобов'язаний вчасно вносити плату за надання таких послуг.

    Депутат селищної ради,, Голова постійної комісії з нагляду за законністю  та соціально - культурних питань                                     Дмитро Майстро



    http://kuchugum.org.ua/news/tipovyj_obrazec_zhaloby_o_neispolnenii_dogovora_po_vodoobespicheniju_kp_quot_vodokanal_quot/2011-06-06-158






       
      Категория: Поселковый Совет | Просмотров: 2016 | Добавил: SelRada | Рейтинг: 5.0/4 |



    Всего комментариев: 19

    18 klinok  
    0
    Да где же Вы, Татьяна, дожди видели? Тучи, гром и ветерок- да, были, но нормальный дождь нас как-то обходил. Вот и поливали мы всё это время бесперебойно, конечно технической водой. А сегодня, вроде и дождик пошёл, но уверен, завтра перекроют водичку по графику. sad

    12 rairada  
    -1
    Умиляет беззаветная вера некоторых пользователей в доброго царя...Не питай иллюзий,Оля,..Найди договор и подавай в суд...Консультации во вторник...

    13 olga_f27  
    -3
    Ну раз нельзя надеяться на "царя", тогда выход один строим себе басейн, покупаем насосную станцию, и чхать хотели на проблемы всех остальных. Я все равно на работе с утра до ночи, так что днем мне вода не нужна.А ходить на консультации в данный момент у меня нет возможности- работу никто не отменял, да и еще в отпускной период.

    14 olga_f27  
    -3
    Не смотря на Ваше пожелание ставлю Вас и поселковый совет в известность, что сегодня отправлены письма Януковичу и Азарову. Текст выложен в др. теме. Под письмами стоит 80 подписей жителей улиц. Вапняная, Московская, Победы,Б. Хмельницкого, Заводской и др. Будем надеятся, что хотя бы в 2012г. проблемы с водой не будет.

    9 olga_f27  
    -3
    Да интерестная переписка. А мы вот хотим аналогичное письмо написать правда Президенту и в КМУ. Местной власти все побоку( Водоканал, райрада и Петров все в одну дудку поют). Из всей переписки ясно , что нужно просить денег на насосную станцию. Нужно на этом акцент сделать, а "освоением" пусть КРУ интересуется.

    Завтра займусь подготовкой письма . Адвокат, согласуете текст, только в ел. виде? На консультации к Вам некогда ходить.Дочь обещала собрать подписи.

    8 АДВОКАТ  
    -2
    Уважаемые жители! 14 июня (во вторник) с 8-00 до 10-00 в поселковом совете будет работать бесплатная юридическая консультация.
    Каждому обратившемуся будет оказана консультационная и юридическая помощь в составлении заявлений, актов-претензий, жалоб и других документов по вопросу исполнения договорных обезательств КП "ВОДОКАНАЛ" о поставке питьевой воды.
    С собой желательно иметь договора о поставке питьевой воды с КП "ВОДОКАНАЛ" !!!

    11 olga_f27  
    -3
    А мне Водоканал сказал сегодня( т.е уже вчера), что воду они оказыается п/с отпускают!!! Договор у себя не нашла и не помню был ли он вообще!?!

    15 Svetica  
    0
    Вопрос к адвокату. Может вы в курсе по Клер Хаусу в Балабино.Технической воды в Балабино нет.какой водой моются машины на круглосуточной мойке Клер Хауса? Ведрами и лейками или за деньги и с разрешения высокого начальства можно мыть и питьевой? Может этот вопрос задать и прокуратуре с обладминистрацией в комплексе с вопросами по подаче питьевой воды в Кушугуме? И ходят слухи по поселку о каком-то частном поле в Балабино,который поливают с нашего водопровода и разрешения водоканала.У кого не интересовалась с разных концов Балабино- ни у кого техводы нет.

    16 АДВОКАТ  
    -3
    На сколько мне известно - в Балабино технических водоводов нет. Какой водой моют машины в Хаусе мне не известно. Но подключение к водоводу предприятий производится Водоканалом на основании разработанных проэктов и их соответствующего согласования. И расценки на питьевую воду для предприятий совсем другие чем у граждан.

    17 rairada  
    -1
    Дим,расценки на воду одинаковые для всех категорий...Что же касается вышеупомянутой автомойки-вода т.н."городская",используют они её на законных условиях,платят исправно...Как и сотни других по городу...

    19 olga_f27  
    -2
    А у нас , что не "городская"- КП "ВОДОКАНАЛ" у нас один на всех!!! Вот и бесит, что все Запорожье питьевой водой газоны поливает, а нам пишут письма, что воды нет из-за полива. А откуда нормы на полив, если нельзя поливать? angry Значит можна. как Сам Водоканал на своем сайте написал ЕЖЕДНЕВНО ВЕДРО НА 1 КВ.М

    6 сосед  
    4
    Удивительная ситуация. Инициатора бумажной карусели, то есть сельсовет, Петров упрекает в бездействии. Сельсовету на это не мешало бы отреагировать, если это не так, конечно, а так заявление головы ОДА не выглядит беспочвенным. Действительно ли Вами, как головой Кушугумского сельсовета, (мова оригіналу) не вжито жодного конкретного та ефективного заходу? Но, так же интересно другое утверждение г-на Петрова, что, (мова оригіналу) завдяки чому, у 2010 році почалося будівництво насосної станції за рахунок коштів стабфонду та коштів облбюджету. На данний час робота на об’єкті виконана частково (в обсязі виділених коштів). А не здесь ли недавно всплывала тема о том, как подрядчик завысил стоимость работ при строительстве насосной станции на магистральном водоводе от г. Запорожья в пгт Кушугум, Малоекатериновка, Балабино и присвоил бюджетные средства на сумму 901 810,80 гривен? Это по заявлению Петрова можно считать ЧАСТКОВО ВИКОНАНИМИ РОБОТАМИ?
    Очевидно другое, что необходим современный водогон с современными насосными станциями со счетчиками в каждой точке выхода, с контрольными счетчиками (например поквартально) для контроля возможных потерь-хищений воды, а люди пусть платят согласно своего расхода, без ограничений и пусть сами решают, что делать со своей водой. И, так же, не нужно забывать о том, что собственность подобного рода может быть и частной, а не быть принадлежностью агонизирующего Министерства ЖКХ.

    5 PRP  
    1
    Да, такой открытости от сельсовета не ожидал...
    Галина Алексеевна - я Ваш навеки!

    2 klinok  
    3
    Оказывается сельсовет активно ведёт борьбу за воду applause Так держать! Может хоть в следующем году с ней не будет проблем.

    4 Миша  
    0
    Приятно читать,когда человек,имеет чувство юмора!! happy

    7 DJan  
    0
    Будем надеяться, что сможем увидеть плоды работы уже в это лето!

    1 Svetica  
    1
    Работа поссовета впечатляет.Жалко плохо видно отсканированные листики,хотелось бы все почитать.Также из прочитанного стало еще ясно и то,что водоканал особо не прижмешь с претензиями на подачу воды-договоров нет и до 2015 не будет.строить на улице колодцы,наверное есть смысл потому как народ у нас ушлый,ставит счетчик и какие-то хитроумные приспособления,чтобы этот счетчик отключить.у кого все это во дворе-нереально переносить,по два раза вкладываться -никакой экономии от установки счетчика еще долго не почувствуешь.Направление верное,вот бы все население написало по второму-третьему кругу всем,кто должен и может решить нашу проблему.

    3 SelRada  
    -1
    Прочитать все Вы сможете с завтрашнего дня на стенде в центре Кушугума на рынке.

    10 olga_f27  
    -2
    По поводу переноса счетчиков, я в шоке. Я его и так уже раз переносила ( оба раза сотрудники Водоканала ставили, не официально конечно). Я в установку вообще не вмешивалась, а теперь рой колодец и т.д. Муж убьет- его эти вечные зем. работы бесят. Вопрос: А сам перенос кто делать будет? Там же пломбы!!! Бесплатно?! tongue

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
     
     
    Разделы новостей
    Общее [1818]
    Новости произошедшие в поселке, в соседних селах и имеющие отношение к Ресурсу.
    Поселковый Совет [200]
    Новости Поселкового Совета Кушугума
    Школа [145]
    Новости Кушугумской школы 'Интеллект'
    "Червоний Промінь" [88]
    Архив выпусков газеты
    Обращения [319]
    Обращения пользователей к жителям Кушугума и гостям поселка.
    Вакансии [37]
    Работа в поселках
    О наших маршрутках [57]
    Запорожье-Балабино-Кушугум-Малокатериновка

    Форма входа


    Мини-чат

    Новые фото

    Последние комментарии
    то скорее наши зашифрованные туда заходили....)))))


    Я написала комментарий об этой  "беспомощной старушке", но он исчез. К моему, большому, со



    И кстати на земле валялись кабеля Линета а не электросети...

    Ну зачем писать непроверенную информацию!!!! Это столб возле моего двора! И горел не фонарь а блок э


    Праздники сегодня

    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Реклама

     


    Первый Информационный Ресурс Кушугума 2008 - 2024 ©
    При использовании материала обязательна активная ссылка на www.kuchugum.org.ua !
    Создать бесплатный сайт с uCoz