ГлавнаяРегистрацияВход К у ш у г у м Понедельник, 20.05.2024, 11:43
  Приветствую Вас Гость | RSS

  • "Центр соц.помощи"
  • Расписание электропоездов
  • Товары и услуги

  • Наш опрос
    Вы состоите в группе https://vk.com/kuchugum ?
    Всего ответов: 11

    Aliexpress
    Объявления
    [18.04.2015][]
    козье молоко (0)
    [04.04.2015][]
    Приглашаем в вокальный коллектив "ЗОЛОТАЯ СТРУНА" всех желающих . для вас: 1. Обучение и занятие вокалом (бесплатное) 2. Участие в концерта (0)

    Афоризмы

    В блоге читают
    [05.01.2013][О Кушугуме]
    Река Кушугум - стала озером (0)
    [07.09.2012][Разное]
    Из цитат В.Сапегина. Что-то в этом есть...Хотя и превратно. (4)
    [15.03.2011][О Кушугуме]
    Народные приметы (2)

    Активные темы
  • Инструмент (2)
  • Просмотр фильмов (2)
  • Какой антивирус лучше? (3)
  • Можно ли заработать в интернете? (8)
  • Анегдот (6)

  •  
     Главная » 2014 » Август » 8 » Два дні з життя рибалки і озеро Кушугум

    Два дні з життя рибалки і озеро Кушугум
    17:21


    Напевно, в практиці у багатьох рибалок траплялися такі ситуації, коли доводилося відвідувати один і той же водойму, але через тривалі відрізки часу. Якісь водойми змінилися в кращу сторону, деякі - в гіршу. У цій статті я вирішив описані дві риболовлі з різницею у чверть століття на одному і тому ж ставку. Я розумію, що ця стаття викличе у багатьох рибалок ностальгію про минулу славу колись прекрасного водоймища. Але як кажуть: З пісні слів не викинеш.

     

     

     

     1985
     Озеро Кушугум. ТРУБА.
     03 - 09, 1985 рік.

     Температура: денна-26; нічна - 16; вода - 21; тиск-760 мм.р / с. Вітер - південний. Сонце.

     Запорожець завівся нормально. У 15-00 забираю своїх соратників по захопленню. Далі рухаємося по вул. Радгоспної, після Миколаївського мосту звертаємо на вул. Чапаєва і їмо на озеро Кушугум в народі - (утятнік). Дорога вимощена бруківкою. Ще 10 хвилин, і ми на місці, вивантажують. Погода хороша. Трава і дерева стоять зелені, без єдиного жовтого листа, після минулих тиждень тому дощів. Сонце гріє, як влітку. Ночі теплі. Риболовів мало (діти пішли в школу). Можна зайняти більш перспективні місця на завихреннях течії.

     Ці труби зєднують озеро Кушугум з затокою Кушугум. Тут завжди багато рибалок. Озеро з середньою глибиною 1.5 метра все заросло лататтям і лілією. Береги обросли рогозом, багато нахилених дерев. Дно мулисте, з колоніями черепашки. Величезна кількість раків, щоб зловити, пірнати необовязково, мацати ногою, вони сидять в поглибленнях біля кущів водної рослинності. Нам вони необхідні для наживки на донки, як і черепашка перловица, Вода тепла.

     Наловити раків. Великих вирішили зварити до прохолодного пива. Вечір короткий, готуємося до риболовлі, вночі велика вірогідність клювання великої риби. Донки оснащені: вантаж-ложка 100 р., волосінь - клінская05, гачок - 10, повідці - 30 і 50 см. Маленький секрет: щоб далі закинути в петлю, треба вставити паличку і затиснути між пальцями, тоді при кидку волосінь не ріже руки.

    До темряви є ще кілька годин. Беру ковзаючу снасть. Ленінградський спінінгу котушкою (дельфін), поплавок 5 р., волосінь 0.25, наживка-хробак. Кидаю на край течії, притримую, і ось перша плітка, кожен закид приносить рибу. Хлопці влаштувалися в затоці на тіховодье, біля куща латаття і дерева, що впало. У них покльовки не такі часті, але клює красень лин і золотистий карась. Темніє, переходимо на донки.

     Вода скипає від граючої риби. Відчуття таке, що закипів весь водойму. Але краях - фонтани розлітається дрібниці. Кілька закідушек поставили на сома, решта, з пружинами, набиті кашею із запашною макухою, - на білу рибу. Ось у Віктора перший покльовка. Волосінь укладає на плівку, розкладену біля ніг, щоб не плуталася в темряві про рослини, Лящ на вид досягає 3 кг. Не встиг закинути, як спрацювала друга закидушка. Підсічка, і золотобокій красень поменше на березі. Ще кілька холостих клювань, і затишшя.

     Біля вогнища тепло, але від води тягне свіжістю. У 23-00 сильна покльовка, що навіть шестик з дзвіночком відлітає в воду, затримує мотовило, придавлене каменем. 10 хвилин боротьби, і пристойний сом на березі, клюнув на рака. Садимо на кукан, а то садок не відповідає розміру. Різкий дзвінок дзвіночка розганяє дрімоту. Попався сазанчік. Хлопці теж при ділі переоснащують і перекидають донки. Беру шахтарський ліхтар, йду збирати раків, які вночі повзають на мілководді. У друзів жваві дзвіночки дзвонять різними голосами, і ще кілька рибин в коші.

     Вода, як дзеркало, відображає перші ранкові зірниці, починає світати. Водяна гладь скипає, прикрита ранковим туманом, від сплесків риби. У Дніпрі піднімається рівень, і через трубу пішло перебіг. По краю течії посилився бій хижака. Юра бере спінінг з блешнею (атом) білого кольору. Не встигла блешня торкнутися води (ляпанець), і різка пстяжка, виводити-окунь на березі. Ще кілька закидів і ще кілька мірних окунів. Сонце піднімається, починає припікати, збираємося додому. Наші місця займають інші рибалки (святе місце порожнім не буває).

     Ще один рибацький виїзд завершився досить вдало.

     

    Улов: 2 сомика, 6 лящів, 3 Коропчука, 10 линьков, 20 пліток, 6 окунів, 100 раків.

     

     

     

     

     2011
     Озеро - Кушугум. Коса.
     02-09.2011 рік.

     Температура: денна -29; нічна -14; вода - 20; тиск - 765 мм. р.с. Вітер - північний. Сонце.

    Зараз це озеро називають Байкал або Глибоке. При будівництві мікрорайону Піски озеро поглибили земснарядом, середня глибина - 7-10 метрів. З водної рослинності залишилися тільки краю, зарослі рогозою, і подекуди з води стирчать почорнілі корчі. Латать і білих лілій немає. Зникло мілководді від берегової кромки, глибина йде на 6 метрів.

     Труб, що зєднують з затокою Кушугум, через які заходила риба на нерест і. годівлю, на превеликий жаль, немає. Тільки на стику з гребним каналом відчувається мінімальне перебіг. Зупинилися на пальці. Це коса вдадуться в озеро навпроти Пляшки. Пляшка - це вузький канал, службовець для відведення дощових вод з прилеглих районів. Рибаков немає, хоча обладнаних місць багато.

     Своєю дружною компанією займаємо вподобані місця. У кожного снасті на його смак і можливості: від Ленінградського спінінга з невської котушкою до вищого класу спінінга Шимано з котушкою Дайна і плетінкою повер - про. На наживку купили раків, капустянку, червяків і опариша,

     Олександр Іванович зосередився на лові сома Михайло легким скользяком почав обловлювати прибережний схил (зловив кілька дрібних плотвичек і верховодок). Віктор і Олександр займалися заготівлею дров та облаштуванням табору. Накачавши човен і підключивши ехолот, пішов пробивати територію. Глибина, де обладнали табір, виявилася 6 метрів. Перед нами було чисте і тверде дно. Ехолот показав наявність дрібної риби в районі затоплених корчів.

     Закінчивши вивчення акваторії в береговому поглибленні, зміцнивши човен, закинув спінінги (крокодил) з тестом 100-200 р., оснащення котушками (кобра), волосінню короп-про 0,35 мм і наживкою на сома, і 2 спінінга з пружинами типу метод, набитою кашею з макухою, основна наживка - червяк і опариш в розрахунку на білу рибу. Олександр поставив пліток на живця і фідер Салма-тайфун тестом до 80 р., повідець 0,8 метра з опаришем. Всі оснастки у воді.

     Потяглися довгі хвилини очікування, скрашенние наливанням та тостами за Вдалу рибалку. Вийшов молодий місяць, небо засипали яскраві зірки. Перезабрасивая снасті, дзвін дзвіночка так і не почули. Наживка була не зворушена. Так пройшла осіння ніч. На воду лети перші промені світла. Але вода мовчала: жодного сплеску на гладі озера, І тільки дружне квакання жаб нагадувало про колишнього благополуччя цієї водойми.

     Улов: кілька дрібних плотвичек і верховодок.

     

     

     

     

     Олександр ГРИШИН, м. Запоріжжя.
     За матеріалами газети Рибальський вісник

     

     

    http://www.vodhoz.com/rasskazy/1432-.html



       
      Категория: Общее | Просмотров: 850 | Добавил: DJan | Рейтинг: 0.0/0 |



    Всего комментариев: 0

    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
     
     
    Разделы новостей
    Общее [1818]
    Новости произошедшие в поселке, в соседних селах и имеющие отношение к Ресурсу.
    Поселковый Совет [200]
    Новости Поселкового Совета Кушугума
    Школа [145]
    Новости Кушугумской школы 'Интеллект'
    "Червоний Промінь" [88]
    Архив выпусков газеты
    Обращения [319]
    Обращения пользователей к жителям Кушугума и гостям поселка.
    Вакансии [37]
    Работа в поселках
    О наших маршрутках [57]
    Запорожье-Балабино-Кушугум-Малокатериновка

    Форма входа


    Мини-чат

    Новые фото

    Последние комментарии
    то скорее наши зашифрованные туда заходили....)))))


    Я написала комментарий об этой  "беспомощной старушке", но он исчез. К моему, большому, со



    И кстати на земле валялись кабеля Линета а не электросети...

    Ну зачем писать непроверенную информацию!!!! Это столб возле моего двора! И горел не фонарь а блок э


    Праздники сегодня

    Статистика

    Онлайн всего: 3
    Гостей: 3
    Пользователей: 0


    Реклама

     


    Первый Информационный Ресурс Кушугума 2008 - 2024 ©
    При использовании материала обязательна активная ссылка на www.kuchugum.org.ua !
    Создать бесплатный сайт с uCoz